Nieuwe add-on: Swan shawl

Crochet Swan Shawl Pollevie

Ik woon aan het water in Nederland. Ik geniet daar erg van, want het hele jaar door veranderd je uitzicht. Ieder jaargetijde heeft zijn eigen charme. In de winter, als het hard genoeg vriest, kunnen we erop schaatsen. In de herfst kun je aan het water zien wat voor weer het buiten is en in de zomer zwem ik er graag in. Maar het liefste kijk ik ernaar als het lente is. Dan is het er druk met vogels die nestjes maken, of materiaal ervoor aan het zoeken zijn. Ook de waterlelies komen dan omhoog en het water krijgt een eigen ‘tuin’ met bloemen en planten die er in de herfst en winter niet zijn.

Maar ook…. Worden er in de lente jonkies geboren! En dat is een lust voor het oog. Vooral de zwanen vind ik grappig. Die zwemmen in een lange sliert achter hun twee spierwitte ouders aan. Dit paar heeft meestal een stuk of 6 jongen en die zijn in het begin allemaal een beetje vieze grijze kleur. Alsof ze niet schoon te krijgen zijn. Maar naarmate ze grote worden zie je ze groeien en witter worden. Zo mooi! Ze varen dan dagelijks even langs en komen kijken of er nog wat te snaaien valt. Ik vind het hele sierlijke vogels om te zien. Niet voor niets is mijn ‘hulpje’ tijdens het halen ook een plastic zwaantje, die ik een keer vond op een rommelmarkt bij de Ijhallen. Sindsdien houdt hij keurig mijn restje wol bij elkaar tot ik ze uitstrooi in de tuin voor de vogels om hun nestjes wat mee op te vrolijken.

Zwaan pollevie

En zo was ik weer geïnspireerd voor een nieuwe add-on. Een vogel dit keer. Een hele grote. De zwaan. Een parmantige zwaan die gehaakt is met de grappige lussteek zodat hij een tactiel verenpak krijgt. Hij is makkelijk te maken en kan overal op genaaid worden.

Hij waad door een aantal blauwe waterbloemen over het doek, en gaat graag met je mee naar buiten.

Wie haakt er mee en maakt ook zo’n prachtige Swan Polleviewrap?

Kijk gauw voor deze add-on in mijn etsy shop.

Design Add-on Swan Shawl

Deel en like deze pagina:

Pollevie: hoe het begon

pollevie hoe het begon
Waar komt al die kleur, creativiteit, enthousiasme en gedrevenheid vandaan?

Ik ben geboren in Azië in een warm gezin dat de hele wereld over reisde vanwege het werk van mijn vader (Shell). Van hem heb ik de gedrevenheid om zelf iets van mijn leven te maken. Mijn moeder is mijn voorbeeld op creatief gebied. Zo lang ik mij kan herinneren is ze in de weer met textiel en maakt daar de meest fantasierijke creaties van. Hoeden vilten, kledingstukken maken, haken en vrij borduren. Ze gaf hierin ook workshops in. Als klein meisje zag ik dat haar thuis altijd voorbereiden.

Ze heeft me altijd gestimuleerd om ideeën die ik bedacht uit te voeren. Zo hebben we toen we in Nederland gingen wonen twee zomers lang stoffen muizen gemaakt als boekenlegger. Deze verkochten we dan aan een boekenwinkel. Hier heb ik mijn eerste scooter van kunnen betalen.

Na mijn opleiding aan de PABO in Maastricht ben in teruggekeerd naar de bollenstreek. Hier word ik de hele lente omringd door de meest fantastische bloemen. Mijn werk als kleuterjuf is goed te combineren met mijn creativiteit. Heerlijk om kinderen hierin te stimuleren. Zelf doe ik van alles: raamschilderingen, muurschilderingen van kinderkamers, servies beschilderen, sieraden maken en haken. Ik ben een vrij kleurrijke persoonlijkheid en laat zelden een kledingstuk zoals het is. Ik pimp het graag met broches of zelfgemaakte versieringen zoals kettingen of patches of draag ze op een net iets andere wijze.

Ik heb mijn Etsy onlinewinkel sinds 2013 waar ik mijn creaties online verkoop. Daarnaast heb ik veel op markten gestaan met mijn handgemaakte producten. Vooral op de Sunday Market in Amsterdam. Hier verkocht ik mijn eerste omslagdoeken. Sinds eind 2015 ben ik mijn omslagdoeken – rijkversierd met bloemen en tulpen – ook online gaan verkopen. Eerst via Marktplaats en later via Etsy.

Ik kreeg hier zoveel positieve reacties op dat ik me hier volledig op ben gaan richten. Mijn woonkamer veranderde langzaam in een soort wolwinkel waar ik alle kleuren ruim op voorraad heb, zodat ik direct aan een opdracht kan beginnen. Al snel was dat het enige wat ik nog maakte en waar ik veel rust en voldoening in vindt. Daarnaast kan ik er mijn creativiteit in kwijt. Het allerfijnste is nog wel dat ik het overal mee naar toe kan nemen, en dus overal kan doen.

Naast zelf te haken en inspiratie te zijn voor anderen kreeg ik steeds meer vraag om anderen te helpen. Ik ben toen haakworkshops gaan geven. Begin 2017 heb ik een tutorial uitgebracht waarmee mensen die niet op workshop kunnen komen, toch worden geholpen. Het leukste vind ik zelf de workshops in het buitenland. Door mijn internationale verleden spreek ik vloeiend Engels en zit ook het reizen in mijn bloed. Heerlijk om zoveel positiviteit bij mensen over de hele wereld te zien en hoe ze ook elkaar inspireren.

De naam Pollevie:

Een vraag die veel gesteld wordt. Ik draag graag bloemen in mijn haar en vroeger vooral in twee ‘rommelknotten’ op mijn hoofd met daarin allerlei nepbloemen geprikt. Toen ik in Nederland kwam werd ik door kinderen en mijn vrienden al ‘Pollewop’ genoemd. Daarnaast neem ik het leven niet al te zwaar. Ik ben graag creatief bezig en pluk de dag. Problemen zijn er niet om bij de pakken neer te gaan zitten, maar om op te lossen. Ik probeer iedere dag te genieten en haal veel voldoening uit creatief bezig zijn. Zoals Edith Piaf ooit zong: “La Vie en rose”, vrij vertaald: het rooskleurige leven. Een combinatie van die twee werd ‘Pollevie’ en onder die naam maak ik al 10 jaar creatieve producten die ik op markten en online verkoop.

Deel en like deze pagina:

Breiclub.nl op bezoek bij Pollevie workshop

breiclub.nl workshop omslagdoek haken pollevie

Tineke van het toonaangevende webblog breiclub.nl kwam een workshop omslagdoek haken volgen bij mij. Tineke deelt haar ervaringen van de workshop met jullie in haar blog op breiclub.nl

Altijd fijn als deelnemers feedback geven. Je kunt de ervaringen van Tineke hier lezen: Haken met Pollevie

Als je breiclub.nl nog niet kende, zeker ook de moeite waard om daar nog eens verder te kijken. Gemaakt door het beste (blog)team van Nederland.

Liefs, Pollevie

Zelf ook een workshop volgen?

Boek workshop
Deel en like deze pagina:

Haakworkshop in Kopenhagen

Haakworkshop in Kopenhagen Pollevie

Daar was dan eindelijk de dag dat ik mijn koffer pakte om naar Denemarken te gaan om een haakworkshop te geven. Het was een hele klus om het maximale aantal #polleviewraps  in mijn  roll-on-trolly te krijgen, maar het is gelukt!

Na een korte vlucht arriveerde ik om middernacht in Kopenhagen en kwam na een kort ritje met de metro aan op mijn bestemming. Het was zo leuk om mensen Deens te horen spreken. Het klinkt eigenlijk een beetje als Nederlands. De workshop zou ik geven in @madsensmekka, een kleurrijk cafe van Eva Madsens. Tot zover heb Eva slechts via sociale media gesproken, maar toen ik meer en meer foto’s van haar prachtige café en leven had gezien, had ik het gevoel dat we het prima zouden kunnen vinden met elkaar.

En zoals verwacht, was Eva nog leuker dan ik had verwacht. Ze houdt net zoveel van kleur als ik en is een heel vrolijke en bruisende dame vol energie. Aangezien er een feestje in haar cafe was, kon ik een sneak peek krijgen van wat me morgen te wachten stond.

Het cafe @madsensmekka ligt op een hoek en het sprookjesachtige licht en natuurlijk het kleurrijke , prachtige smaragdgroene behang maken het moeilijk om te missen. Van verre uit zag het er heel erg ‘Hygge’uit. Het Deense woord voor ‘gezellig’. En het wordt nog beter als je binnen bent! Overal waar je kijkt, zie je iets kleurrijks, vrolijks, geks, unieks en leuks. Het heeft diepe vensterbanken die Eva vol met curiosa heeft staan. Flamingo’s, muizen als flessenstoppers, origami-sterren , strijkkralenontwerpen, porseleinen koeien, en nog veel meer.

Het is zoals ze zelf zegt: haar creatieve speeltuin.

En dan hebben we het nog niet gehad over haar erg mooi handgeschreven menu op de achterwand van het café met een verscheidenheid aan zelfgemaakte gerechten die ze in haar kleine keuken bereidt. Ze bakt zelfs elke dag vers brood waardoor het hele café lekker ruikt. Maar na die reis  heb een beetje slaap nodig, dus naar bed.

De volgende morgen kreeg legde ik alles klaar voor de workshop, terwijl Eva al druk was in de keuken. De #polleviewraps waren netjes opgestapeld op de bank en pasten prima bij het interieur. De eerste dames druppelden al binnen,  en ze waren allen net zo enthousiast als ik. het was ook erg leuk om de dames achter het vele mailcontact te ontmoeten. Met geen tijd te verliezen, omdat we veel haakwerk te doen hadden, zijn we na een kort voorstelrondje gauw aan het werk gegaan . Aangezien dit allemaal ervaren dames waren qua  haken, was het al snel een creatieve bedoeling geworden. Er werden ontwerpen getekend, kleuren bij elkaar gezocht, gehaakt, wraps bekeken en gepast, praatjes gemaakt en ervaringen uitgewisseld . Ondertussen slaagde het groepje er ook in om mij (met eindeloos geduld) de Deense haaksteekjes te leren, die heel anders zijn dan de Nederlandse 🙂

Na een paar uur hadden we trek in een zeer goede Italiaanse lunch proeverij die Eva voor ons had gemaakt.

Helaas was het alweer veel te vroeg tijd om te stoppen. Er is veel geleerd, we hebben veel plezier gehad en gelachen. Deze Deense dames hebben een heel goed gevoel voor humor en zijn zeer gezellig! en na een fotosessie was het tijd om afscheid te nemen.

Ik zal ze missen. Maar ik kom terug in December en misschien komen ze dan langs om hun vorderingen te laten zien van hun #polleviewrap.

Veel liefde,
Ellen

Deel en like deze pagina:

Gratis haakpatroon oog #polleviewrap

gratis haak patroon oog polleviewrap

Om al mijn fans op FB en IG te bedanken voor de nieuwe mijlpaal van volgers, hierbij een gratis haakpatroon voor een oog. Ik heb de omslagdoek gebruikt voor een surprise voor mijn vriend. Zie mijn andere post: “Dakkofferhoes haken op vakantie“. Veel plezier met haken xxx

Download

Heel veel plezier met het maken van dit oog..

Voor de tutorial van de polleviewrap zelf, kun je terecht in mijn Etsy winkel via onderstaande button.

Koop tutorial
Deel en like deze pagina:

Dakkofferhoes haken op vakantie

Dakkofferhoes haken

Het was begin juli en dat betekent:  zomervakantie. Ik hou van kamperen en de vrijheid die daarbij hoort. En voor dit jaar hadden we (mijn vriendje en ik) besloten om dat weer te gaan doen. Wij doen dat als volgt: op de dag van vertrek kijken we op de landkaart van Europa via de telefoon en kiezen de richting uit waar de zon schijnt en het voldoende warm is. Gewoon op de dolle plof. We zien wel of er plek is op de camping en anders kamperen we wild. We pakken wat spullen bij elkaar, proppen dit in de auto en gaan. Makkie zou je denken. Maaaaaar vriendlief beperkt graag de hoeveelheid door mij mee te nemen spullen door mij twee plastic boxen toe te bedelen die ik mag vullen. Eén voor mijn kleding, en één voor het keukenspul.

Maar ik ga nergens heen zonder wol. Dit jaar dacht ik iets nieuws te proberen: namelijk vacuumzakken 😊daar past nóg meer wol in en lijkt het niet zoveel. Dus beter te behappen voor mijn vriendje als ik het stiekem ergens wegfrommel in de auto. Want voor een paar bolletjes wol is altijd plek.

Mijn lief en ik reizen dan twee weken samen langs wat campings en doen het liefste niets. We gaan ook altijd met de auto van mijn vriendje (is lekker groot). En dus ook nu weer de discussie over de nodeloosheid van de dakkoffer die per sé mee moet van hem, want hij is met een vrouw op pad. Ik ben van mening dat alles wat wij meenemen/nodig hebben/en onderweg nog kopen, best in een auto kan. Maar goed, meningen verschillen, dus de dakkoffer ging weer mee.

Op 5 augustus is mijn vriendje jarig, het dan weer een uitdaging iets leuks te verzinnen om hem te geven. Iets attents, wat hij graag wil en wat hij zijn leven lang bij zich zal willen houden. Dus ik zat in de Franse Alpen al hakend naar de bergen te kijken en zag de ene na de andere toerist komen met allerhande verschillende kampeeruitrustingen, campers, caravans, te fiets, te motor, met of zonder kinderen, enz enz. Ook veel dakkoffers, waar mijn vriendje mij altijd enthousiast op wijst. Echter hebben de meeste van die auto’s ook een groepje kinderen aan boord en dus ruimtegebrek, dus is die dakkoffer hard nodig. Wij daarentegen…

Maar goed, zo ontstond het idee. Als die dakkoffer dan toch met alle geweld mee moet, dan maar beter een léuke dakkoffer. Want al die koffers zijn voor de een of andere reden grijs of zwart: saaaaaaaiiii.

Al gravend in mijn zak wol heb ik een selectie aan kleurtjes gemaakt en haakte ik in een paar dagen een fantastisch verjaardagscadeau in elkaar met allerlei voordelen:

  • auto is makkelijk terug te vinden op de parkeerplaats;
  • hippe dakkoffer;
  • isoleert ook fijn;
  • lekker zacht als je hem open doet, enz enz.

Na een aantal keer passen en meten en toch een beetje rekening houdend met zijn voorkeur voor bepaalde kleuren was daar ineens: de Dakkofferhoes. Een instant succesnummer. Vriend in kwestie moest er een paar tellen aan wennen maar werd toen ook enthousiast. We hebben samen een filmpje gemaakt de dag erna op het franse platteland en dorpjes. Leuk om te doen! En nu rijd hij trots rond in een van de hipste auto’s. Gefeliciteerd lieverd.

Deel en like deze pagina:

Haakpatroon polleviewrap resultaten van fans

Haakpatroon polleviewrap, resultaten van fans

Al een poosje geef ik workshops en verkoop ik het haakpatroon van de #polleviewrap om een omslagdoek te ontwerpen en te haken. Dit doe ik met heel veel plezier naast mijn reguliere baan als juf en het moederschap.

Ik vind het geweldig als mensen hun ervaringen delen en me op de hoogte houden van hun vorderingen.

Superleuk om te zien hoe iedere omslagdoek toch weer anders wordt. Qua kleurgebruik, maar ook qua uitvoering. De een wil veel bloemen, de ander weinig. Er zijn er die maken hem met een tak of hart. Laatst maakte iemand er een alvast voor de herfst met alleen herfstkleuren. Prachtig!!!

Met het haakpatroon kunnen zowel beginners als gevorderden aan de slag en een mooie stola haken. Heerlijk die blije reacties die ze krijgen. Ik ben altijd op de achtergrond aanwezig via de mail of social media om je bij te staan als je hulp nodig hebt. En niet geheel zonder succes.

Kijk naar de prachtige doeken die al gemaakt zijn door dames die aan het freestyle haken zijn geslagen. Complimenten ladies!

Ook zin gekregen om een leuk projectje mee te nemen op de vakantie? Pas op… het is nogal verslavend. Via onderstaande button kun jij ook het patroon verkrijgen. Een must op de lijst van dingen die mee gaan op vakantie  😉

Koop tutorial

 

foto’s van: @lilium, Joan Rolle, Mariken Pape-Koppies, åsa Lagerberg, Elisa Verschueren, Ingeborg v.d. Werf-Kortekaas, Wilma Vierhouten, Gerjanne Jorink-Blom, Carla Angenent, @yhoekstra1980, @aafkeklh, @sookpieces , @sungisook en Barbera de Jong.

Deel en like deze pagina:

Gratis haakpatroon hart #polleviewrap

Gratis haakpatroon hart polleviewrap

Gewoon omdat het fijn is iets met jullie te delen. Het past zo mooi bij de slogan “Wrap yourself in love with a #polleviewrap”. Hierbij een gratis haakpatroon voor een hart op je omslagdoek.

Download

 

Heel veel plezier met het maken van deze hartjes.

Voor de tutorial van de polleviewrap zelf, kun je terecht in mijn Etsy winkel via onderstaande button.

Koop tutorial
Deel en like deze pagina:

Haken bij de boer (Boerenbed het Wesselink)

Beste glamping boerenbed wesselink

Afgelopen zaterdag  gaf ik een workshop op een bijzondere en idyllische locatie: boerenhoeve het Wesselink. Boer Henk ken ik nu al 7 jaar en kom er jaarlijks terug om even bij te tanken. Je kunt er namelijk kamperen in een tent. Niet zomaar een tent, maar eentje van BoerenBed. Dat zijn safari-tenten die volledig zijn ingericht en slaapplek bieden aan 6 mensen. Wat ik het allerleukste vind: er is geen gas en geen electra. Huh, hoor ik je denken… hoe moet dat dan met koken? Of mijn telefoon opladen? Je kookt op een houtvuur en ‘s avonds wordt de hele tent romantisch verlicht bij kaarslicht. En voor die telefoon is er een stekker in het toiletblok, maar dat mag je niet verder vertellen hoor! Als je dan ‘s avonds bij je vuurtje buiten zit en de kinderen hoort giechelen in de bedstee, is dat een van die geluksmomentjes die ik koester. Maar ook met een groep vriendinnen is het een geweldig uitje. Henk heeft die tenten zo neergezet dat ze grenzen aan een fantastisch stuk bos waar je hutten kunt bouwen, skelter kunt racen, lekker hoog schommelen of gewoon ademloos genieten. Ook de vers gelegde eitjes bij het ontbijt horen erbij. Al bakken wij er meestal pannenkoeken van.

(pictures by www.sungiphotography.nl)

Ik kom dus al 7 jaar bij die leuke Henk en zijn Margriet, en dit jaar gaf ik er voor het eerst een haakworkshop. Margriet heeft mij al vaker creatief bezig gezien. Zo heb ik eens mutsjes voor Henk zitten haken voor die koude winterdagen. Maar ook een jaar een grapje uitgehaald. Als een van de kippen een ei had gelegd, probeerde ik er als eerste bij te zijn. Dan haakte ik er gauw een gouden jasje omheen en legde hem terug in het hok. De ogen van de kinderen die dan het klepje open deden!!!! Prachtig.
Dit jaar had ik een dromenvanger gemaakt voor ze. Die hangt bij de entree van het bos, omdat er in dat bos mooie dromer worden bedacht. Een mooiere plek kan ik haast niet bedenken.

En dus nu een haakworkshop. Vanwege het prachtige weer konden we lekker buiten haken. Bij regen hadden we van de deel gebruik mogen maken en knus binnen kunnen zitten. Tien dames kwamen zaterdagochtend binnendruppelen met tassen vol wol en verwachtingen. Als eerste even kennis gemaakt en na wat koetjes en kalfjes, heb ik de dames laten zien waar die dag de toiletstop gemaakt kon worden. Dat was namelijk in mijn tent. Daardoor konden ze gelijk zien hoe leuk het is om daar een tent te huren. Ook de werking van het hartje uitgelegd. In de deur zit een uitgezaagd hartje met daarachter een schuifje. Is het toilet bezet: schuifje voor het hartje waardoor het hartje rood kleurt. Toch een leuk detail in die stoere tent. Er was ook een dame die al vanaf de brug aankondigde dat kamperen echt niet iets voor haar was, geen haar op haar hoofd die eraan dacht, o nee… eenmaal om de hoek van de tent was het eerste wat ze zei: ooeee dit is iets voor met de Zonnebloem! Hoeveel mensen kunnen hier slapen? 🙂

Eenmaal terug bij de tafels, had iedereen gauw een plekje gevonden en konden we beginnen. Er stond een fijn verfrissend windje en op de picknicktafels had ik voorbeelden van doeken en kleurencombinaties neergelegd ter inspiratie.
Al gauw was iedereen druk aan het haken en werden de eerste beginselen zichtbaar. We hebben weer samen een bloem gehaakt en het gehad over de variaties die daarop mogelijk zijn. Het is altijd leuk om te zien hoe verschillend iedereen haakt, en verschillende kleurkeuzes maakt. Ook wordt er op zo’n dag veel geleerd van elkaar. Zeer waardevol.
Uiteindelijk ging iedereen vol inspiratie en jeukende handen om verder te gaan weer naar huis.
Wat een leuke groep dames!

Op deze locatie ga ik vaker workshops geven, dus als het je wat lijkt houd dan de site goed in de gaten.

Veel liefs,
Pollevie

Deel en like deze pagina:

Nieuwe ontwerpen #polleviewrap

Het zal jullie vast niet zijn ontgaan dat ik volop nieuwe ontwerpen aan het maken en bedenken ben. Zo liet ik me inspireren door het oosten en haakte een kimono. Ideaal als extra laagje over een zomerjurkje of over je bikini bij het strand of zwembad. Ik ben druk bezig met het patroon voor deze eyecatcher. Binnenkort te vinden in de Etsy winkel.

Daarnaast wilde ik naast bloemen ook iets anders op mijn kleurrijke omslagdoek maken. Lente is mijn favoriete seizoen. Je kunt dan weer lekker naar buiten en alles begint te groeien. Ook kan ik erg genieten van die momenten dat je buiten kunt eten of een kop thee drinken en de vogels hoort fluiten. Dat was ‘t! Ik probeerde een tak te haken en hier een plek voor te vinden op een omslagdoek. Dat is gelukt. Het ontwerp is ondertussen alweer verbeterd. De tak heeft zijtakken en oogt nu echt als een boomtak waar bloesem aan groeit en vogels op zitten te fluiten. Perfect voor die koelere avonden als je nog buiten kunt zitten, of ‘s ochtends op de fiets. Die vogeltjes zijn zo leuk om te haken. Het verschil in garen maakt ze allemaal uniek en verschillend. Zachte pluizige wol voor de vleugeltjes. Glimmende voor het snaveltje en het oog. Bobbelig garen voor het lijfje. Leuk experimenteren en ideaal om je ‘restjes’ op te maken.

Vanwege mijn liefde voor haken was al snel het idee daar om een heel groot hart te maken voor midden op het doek. Uiteraard met glitterrandje. Ze waren gelijk een succes! De eerste was al verkocht nog voordat hij af was. “Wikkel jezelf in liefde”, is een prachtige quote voor deze doeken. Ze zijn met liefde gemaakt en stralen dit ook uit. Ze houden je met liefde warm en het is een prachtige unieke uitbreiding aan je garderobe.

Wrap yourself in love!! ❤️

Deel en like deze pagina: